Nouze naučila Dalibora houslím a mě vařit... aneb i z pár základních ingrediencí se dá vykouzlit chutný oběd! ;) Ryze student-style recept na jednoduché, chutné "karbanátky", s kterými přežijete zkouškové, či nakrmíte doma všechny hladové krky a ještě si u toho dobře pochutnáte!
Budete potřebovat (cca na 10 ks):
1 hrnek červené čočky
4 středně velké brambory
1 cibuli
1 veliký stroužek česneku
strouhanku
sůl, pepř
čerstvou petrželku, tymián, pálivou papriku... dle chuti ;)
hrašku na obalení
Brambory si oloupejte a uvařte do měkka, rozmačkejte na kaši a smíchejte s uvařenou čočkou. Přidejte na drobno nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, dochuťte kořením a pomalu přisypávejte strouhanku dokud nedosáhnete požadované "karbanátkové" konzistence. Vytvarujte placičky, které pak obalte v hrašce a osmahněte.
Budete potřebovat (cca na 10 ks):
1 hrnek červené čočky
4 středně velké brambory
1 cibuli
1 veliký stroužek česneku
strouhanku
sůl, pepř
čerstvou petrželku, tymián, pálivou papriku... dle chuti ;)
hrašku na obalení
Brambory si oloupejte a uvařte do měkka, rozmačkejte na kaši a smíchejte s uvařenou čočkou. Přidejte na drobno nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, dochuťte kořením a pomalu přisypávejte strouhanku dokud nedosáhnete požadované "karbanátkové" konzistence. Vytvarujte placičky, které pak obalte v hrašce a osmahněte.
Čočkové burgery jsou super nápad! Já je někdy zkouším i grilovat, ale ne každý gril si s nimi poradí – hlavně když je těsto měkké. Přemýšlím proto, že bych si pořídila nový gril, nejlépe z této kategorie: https://www.avenberg.cz/k93-grilovani. Máte někdo zkušenost, jaký typ grilu se hodí i na vegetariánské recepty, aby se to nerozpadlo nebo nepřichytilo?
OdpovědětVymazat