Osvěžující letní koláč, který vás nezdrží moc dlouho v kuchyni. ;)

Na korpus:
- 120g veganských sušenek
- cca 3/4 hrnku ovesných vloček
- 100g rostlinného másla
Na náplň:
- 2 balíčky tofu po 200g
- 1 vanilkové sojové pitíčko
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- pár kapek vanilkové esence (pokud máte čerstvou vanilku, rozhodně lépe)
- 1/3 hrnku cukru
(pozn.: Místo vanilkového pitíčka a škrobu se dá samozřejmě použít neochucené sojové mléko + vanilkový puding)
Sušenky si nahrubo namelte/rozdrťte a to samé udělejte i s vločkami, pokud nemáte zrovna po ruce jemné. Smíchejte s rostlinným tukem v takovém poměru, abyste dostali lepivé "těsto" které namačkáte do formy vyložené pečícím papírem. Krustu pak nechte v troubě usušit na 10 min na 160°C.
Mezitím si v mixéru umixujte náplň, kterou pak vylijte na předpečenou krustu a dejte ještě dopéct na přibližně 20 minut.
Hotový cheesecake ještě nejlépe dozdobte čerstvým ovocem.
Nektarinky považuji za hodně nedoceněné ovoce. Lidé raději volí broskve nebo meruňky, ale nektarinky mají taky něco do sebe. Takový koláč z nich nebo samotné se skvěle párují s vínem. Dobře chutnají i jako vložka do drinků. To nás naučil konkrétně vinný sklep Praha, kam občas zajdeme na degustaci. No a v neposlední míře jsou super jako přírodní zdroj cukru. ;-)
OdpovědětVymazat