Vanilkový korpus, sladkokyselá chuť čerstvého rybízu ze zahrádky a navrchu jemná chuť sněhu... Také tak vypadala vaše léta? A už máte posbíraný ten rybíz? ;)
Na korpus:
Já využila trochu kuxusnejší předpis na vanilkový korpus dle veganotic (doporučuji ale ubrat cukru). Pokud ale nemáte k dispozicinsojový jogurt a další ingredience, plně si vystačíte s tímto základním a přesto skvělým rozpisem:
- 200g hladke mouky
- 3 vrchovate lžičky kypřícího prášku
- 100g cukru (část vanilkového)
- 125ml oleje
- Cca 325ml vody (přilévejte pomalu dle potřeby)
(rozpis je na menší dortovou formu)
Na sníh:
- Voda z jedné plechovky cizrny
- Cca 100g moučkového cukru nebo méně (doporučuji přisypávatbpostupně do požadované sladkosti)
Péct na 190C. Mezitím vyšleháme z cizrnové vody nadýchaný sníh (ze zbylé cizrny si užijte třeba nějaký z ochucených hummusů na našem webu!). Poté do sněhu postupně všleháme cukr - nelekněte se na chvíli sníh bude zase tekuttější, ale stačí vydržet a šlehat dál!
Těsně před dopečením posypat očištěným rybízem, který doporučuji před použitím nechat "odkapat" - ať vám nerozmáčí korpus :) a na něj opatrně navrstvíme sníh. Pečeme dokud sníh z vrchu nechytne krásnou zkatavou barvu.
Nechat dobře vychladnout a nesníst naráz!
Vcera vyzkouseno a je to dobrota. Diky za recept
OdpovědětVymazat