Občerstvení, které sklidí úspěch na každé oslavě či setkání s přáteli, je rychle hotové a zaručeně s ním nadchnete i zarputilé "všežravce". Jednoduché šátečky z listového těsta plněné směsí zeleniny a italského koření- jíst vegansky nikdy nebylo tak snadné a chutné. :)
Na 16 šátečků budete potřebovat:
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, na kostičky pokrájenou papriku a rozpůlené olivy. Když zelenina změkne, přidejte rajčatový protlak, ještě minutku míchejte, pak přilijte obsah konzervy s rajčaty, dochuťte kořením a solí a nechte dalších 15 minut pobublávat, dokud vám směs dostatečně nezhoustne a nezměkne.
Hotovou, vychlazenou směsí pak plňte čtverečky listového těsta (mě to přibližně vychází na 16 čtverečků z 1 balení těsta), pečlivě umačkejte okraje, aby vám směs v troubě nevytekla ven a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením jejich povrch ještě lehce potřete olivovým olejem a dejte do trouby na 200°C na cca 15 minut, dokud nebudou zlatavé.
Na 16 šátečků budete potřebovat:
- 1 balení (500g) listového těsta (pohlídejte si složení- ne všechna jsou veganská)
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka (400g) krájených rajčat
- 1 červená paprika
- 100g zelených oliv bez pecky
- 3/4 lžíce provensálského koření
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- sůl, olej na potření a smažení
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, na kostičky pokrájenou papriku a rozpůlené olivy. Když zelenina změkne, přidejte rajčatový protlak, ještě minutku míchejte, pak přilijte obsah konzervy s rajčaty, dochuťte kořením a solí a nechte dalších 15 minut pobublávat, dokud vám směs dostatečně nezhoustne a nezměkne.
Hotovou, vychlazenou směsí pak plňte čtverečky listového těsta (mě to přibližně vychází na 16 čtverečků z 1 balení těsta), pečlivě umačkejte okraje, aby vám směs v troubě nevytekla ven a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením jejich povrch ještě lehce potřete olivovým olejem a dejte do trouby na 200°C na cca 15 minut, dokud nebudou zlatavé.
Komentáře
Okomentovat