Přeskočit na hlavní obsah

Pizza taštičky

Občerstvení, které sklidí úspěch na každé oslavě či setkání s přáteli, je rychle hotové a zaručeně s ním nadchnete i zarputilé "všežravce". Jednoduché šátečky z listového těsta plněné směsí zeleniny a italského koření- jíst vegansky nikdy nebylo tak snadné a chutné. :)

Na 16 šátečků budete potřebovat:

  • 1 balení (500g) listového těsta (pohlídejte si složení- ne všechna jsou veganská)
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka (400g) krájených rajčat
  • 1 červená paprika
  • 100g zelených oliv bez pecky
  • 3/4 lžíce provensálského koření
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • sůl, olej na potření a smažení

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, na kostičky pokrájenou papriku a rozpůlené olivy. Když zelenina změkne, přidejte rajčatový protlak, ještě minutku míchejte, pak přilijte obsah konzervy s rajčaty, dochuťte kořením a solí a nechte dalších 15 minut pobublávat, dokud vám směs dostatečně nezhoustne a nezměkne.
Hotovou, vychlazenou směsí pak plňte čtverečky listového těsta (mě to přibližně vychází na 16 čtverečků z 1 balení těsta), pečlivě umačkejte okraje, aby vám směs v troubě nevytekla ven a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením jejich povrch ještě lehce potřete olivovým olejem a dejte do trouby na 200°C na cca 15 minut, dokud nebudou zlatavé.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)