Další chutný recept ze série rychlých obědů pro všední dny. Díky dochucení česnekem a tymiánem má omáčka ten správný šmrnc a na sytostí jí zas dodává lahodná "smetana" ušlehaná z tofu. Nechte se inspirovat na zítřejší oběd. ;)
Budete potřebovat:
1 velkou cuketu
1 balení přírodního tofu (200g)
2 stroužky česneku
rostlinný olej (na smažení+ 4 lžíce na výrobu "smetany")
sojové mléko
tymián, pepř, sůl
těstoviny
Těstoviny oblíbeného tvaru uvařte v osolené vodě dle návodu a mezitím se můžete pustit do omáčky- cuketu nastrouhejte nahrubo (i se šlupkou), oloupaný česnek propasírujte.
Na rozpáleném oleji pak v hrnci osmahněte cuketu, kterou osolte, aby pustila vodu. Až se pořádně vypotí a změkne, snižte teplotu a přidejte česnekovou pastu.
Nechtě chvilku podusit a odpařit přebytečnou vodu a mezitím umixujte tofu s olejem a sojovým mlékem na hladký krém. (Mléko přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence.)
Ten pak vmíchejte do cuketovo-česnekové směsi, dochuťte lžičkou tymiánu a špetkou pepře a popřípadě i soli, jestli je potřeba.
Nechte chvilku povařit, smíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte.

1 velkou cuketu
1 balení přírodního tofu (200g)
2 stroužky česneku
rostlinný olej (na smažení+ 4 lžíce na výrobu "smetany")
sojové mléko
tymián, pepř, sůl
těstoviny
Těstoviny oblíbeného tvaru uvařte v osolené vodě dle návodu a mezitím se můžete pustit do omáčky- cuketu nastrouhejte nahrubo (i se šlupkou), oloupaný česnek propasírujte.
Na rozpáleném oleji pak v hrnci osmahněte cuketu, kterou osolte, aby pustila vodu. Až se pořádně vypotí a změkne, snižte teplotu a přidejte česnekovou pastu.
Nechtě chvilku podusit a odpařit přebytečnou vodu a mezitím umixujte tofu s olejem a sojovým mlékem na hladký krém. (Mléko přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence.)
Ten pak vmíchejte do cuketovo-česnekové směsi, dochuťte lžičkou tymiánu a špetkou pepře a popřípadě i soli, jestli je potřeba.
Nechte chvilku povařit, smíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte.
Komentáře
Okomentovat