Medvědí pesto
Úžasné sezamovo-slunečnicové pesto z česneku medvědího, které poslouží jako skvělý doplněk gnocchi, těstovin či jednohubek na rodinnou party nebo večerní posezení "u sklenky červeného".


Základní předpis:
Česnek medvědí (cca jeden a půl hrstě) nebo jiné bylinky
Slunečnicová a sezamová semínka - já dala asi 2 lžíce, ale záleží na vás - pokud chcete víc semínkové, dejte více, pokud spíše zelené, méně)
Olivový olej (asi by šel použít i jiný druh rostlinného oleje - což je další příležitost pro kulinářské pokusy. Aneb - jak by to asi chutnalo např. s dýňovým?... ) - množství dle uvážení a možností, já dala cca čtvrt malého hrnku, ale opět: chcete-li více oleje, přidejte, více "zeleně", uberte.
Můžete přidat: koření, ořechy, česnek
Suroviny postupně přidáváme do mixeru nebo sekáčku a umixujeme do požadované konzistence.
POdáváme klasicky s těstovinami, příapdně opečenou bagetkou, salátem a nebo pečenou bramborou.
Komentáře
Okomentovat