Jednoduchý recept, který může směle konkurovat všem babiččiným letním buchtám. Tak nadýchaná, lehoučká, ani ne přeslazená a ani ne bez chuti. Základní předpis je jednoduchý jak facka a s trochou (klidně začátečnické) fantazie z něj můžete získat nespočetné variace buchet s ovocem, které právě češete na zahradě (nebo pokládáte do košíku ;) ).
Kouzlené ingredience:
Kouzlené ingredience:
- 2 hrnky mouky
- 1 hrnek cukru (+ může být i něco vanilkového)
- půl hrnku oleje
- 1 banán
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 hrnek rostlinného mléka
Banán rozmíchejte/rozšlehejte/rozmixujte s olejem do hladka, vmíchejte do směsi mouky, cukru a kypřícího prášku. Na závěr přilijte mléko a vymíchejte do hladkého těsta. těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu a navrch zasypte ovocem dle volby (fungují jahody, švestky, meruňky, rybíz, třešně, višně, borůvky, angrešt... snad akorát další banán navrch bych nedávala :o) ).
Pečtě na cca 200° dokud zapéchnutá špejle nezůstane čistá.
A teď ke dvoum variacím:
- koláč navrch zasypte drobenkou (směs trochy margarínu nebo oleje, mouky, cukru a případně i skořice nebo kokosu)
- do cca třetiny těsta vmíchejte trochu kakaa. Na plech střídavě dávejte 2 lžíce bílého těsta a navrch 1 lžíci tmavého (nepromíchávat!). Vznikne krásně mramorovaná bublanina. (Super zejména s třešněmi ;) ).
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat