Přeskočit na hlavní obsah

Vanilkový cheesecake s čerstvými nektarinkami

Osvěžující letní koláč, který vás nezdrží moc dlouho v kuchyni. ;)

-Potřebujete-

Na korpus:
  • 120g veganských sušenek
  • cca 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 100g rostlinného másla

Na náplň:
  • 2 balíčky tofu po 200g
  • 1 vanilkové sojové pitíčko
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • pár kapek vanilkové esence (pokud máte čerstvou vanilku, rozhodně lépe)
  • 1/3 hrnku cukru
(pozn.: Místo vanilkového pitíčka a škrobu se dá samozřejmě použít neochucené sojové mléko + vanilkový puding)

Sušenky si nahrubo namelte/rozdrťte a to samé udělejte i s vločkami, pokud nemáte zrovna po ruce jemné. Smíchejte s rostlinným tukem v takovém poměru, abyste dostali lepivé "těsto" které namačkáte do formy vyložené pečícím papírem. Krustu pak nechte v troubě usušit na 10 min na 160°C.
Mezitím si v mixéru umixujte náplň, kterou pak vylijte na předpečenou krustu a dejte ještě dopéct na přibližně 20 minut.
Hotový cheesecake ještě  nejlépe dozdobte čerstvým ovocem. 


Komentáře

  1. Nektarinky považuji za hodně nedoceněné ovoce. Lidé raději volí broskve nebo meruňky, ale nektarinky mají taky něco do sebe. Takový koláč z nich nebo samotné se skvěle párují s vínem. Dobře chutnají i jako vložka do drinků. To nás naučil konkrétně vinný sklep Praha, kam občas zajdeme na degustaci. No a v neposlední míře jsou super jako přírodní zdroj cukru. ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)