Jídlo téměř studentského charakteru, které ho se většina milovníků po přechodu na veganskou stravu vzdává. A zbytečně! Ne příliš fotogenické, ale co nesní oči, zbude pro žaludek! ;) Kětákový mozeček ještě jemnější a lepší chuti jde vykouzlit i bez zotročených nosnic ;)
Na nostalgickou dobrotu si připravte:
Na nostalgickou dobrotu si připravte:
- květák
- cibuli
- sojovou smetanu
- kurkumu
- ČERNOU SŮL
- trochu škrobu
- kapku oleje
(Na jednu poctivou porci cca čtvrtinu květáku, menší cibulku, asi čtvrtinu-třetinu sojové smetany, max. půl lžičky kurkumy, lžičku škrobu a černou sůl dle chuti - černou sůl určitě doporučuji opatřit, pokud jste bývalí milovníci vaječných jídel - od pomazánky až po omeletu. Seženete ve zdravých výživách, obchodech s asijskými nebo arabskmi potravinami, případně na internetu).
Na kapce oleje zpěníme cibulku a opečeme do sklovata, přidáme uvařený květák, který vařečkou nebo jiným žáruvzdorným nástrojem rozmačkáme na maličkaté kousky. Zalejeme sojovou smetanou, přidáme kurkumu a necháme trochu provařit, aby se smetanu částečně vyvařila. Přidáme černou sůl dle žádaného poměru slanosti/vajíčkosti a nakonec rozmícháme asi lžíci škrobu (zahustí a udělá víc "vaječnou" konzistenci.
Podáváme s rajčátky a vařeným bramborem.
Komentáře
Okomentovat