Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!
Na přípravu této mňamky potřebujete:
Dobrou chuť!
Na přípravu této mňamky potřebujete:
- 1 a půl hrnku uvařené čočky
- 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček
- 1 hrnek na drobno nasekané cibule
- půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti)
- sůl, olej na smažení
Dobrou chuť!
dnes budou! mňam :)
OdpovědětVymazatbyly fantastický! A.Z.
OdpovědětVymazatSkvělý recept - moc díky.
OdpovědětVymazatDiky za jednoduchy a dobry recept!
OdpovědětVymazatDěkuji za jednoduchý a levný recept, s mamkou jsme si moc pochutnala🙂
OdpovědětVymazatDobrý den, čočkové karbanátky jsou perfektní volba, protože jsou plné bílkovin, a hlavně výborně chutnají. Navíc je jejich příprava poměrně snadná a opravdu je doporučuji vyzkoušet jako zdravou alternativu ke klasickým masovým karbanátkům. Jaké máte zkušenosti s přípravou čočkových karbanátků vy? Jsou podle vás dobrá vegetariánská alternativa k masovým karbanátkům?
OdpovědětVymazatZdravím, mě moc čočkové karbanátky nepřesvědčily. Nemám ráda jejich konzistenci a přijdou mi trošku mdlé na chuť. Možná je to mojí špatnou přípravou, nebo tím, že jsem nenašla ten správný recept, který by mi vyhovoval. Určitě stojí za to je zkusit, protože hodně lidí je miluje pro jejich výživové hodnoty. Jediné, co bych mohla doporučit je péct je na titanové pánvi, na které se nic nepřipaluje.
VymazatDobrý den, pokud hledáte dobré recepty na čočkové karbanátky, tak se podívejte na nějaké stránky se zdravou výživou. Taky jsem si koupila titanové nádobí na stránkách zgastro.cz, kde mají velký výběr. V něm se vaří rychleji a zdravěji, a to může výrazně ovlivnit výslednou chuť a strukturu vašich karbanátků. Hlavně nesmíte zapomenout na koření, bez kterého jsou možná vaše karbanátky mdlé.
VymazatZdravím všechny kuchařky a kuchaře, podle mě jsou čočkové karbanátky výbornou a zdravou volbou. Obsahují spoustu prospěšných živin, jako jsou bílkoviny, vláknina, železo i vitamíny B, a to je bezvadné pro zdravou a vyváženou stravu. Lze je připravit opravdu různými způsoby, jako pečené, smažené, grilované nebo dokonce vařené. Nejlepší je na jejich přípravu titanové nádobí, ve kterém není potřeba skoro žádný olej.
Vymazat