Lehká semínková variace na populární falafely. Vyrobeno během pár minut a za pár kaček. Jako přílohu mohu doporučit buď libovolné raw krekry, salát s čerstvým dresingem případně nějakou tu rawmáčku podle fantazie ;)
Libovolná směs semínek a ořechů(já použila slunečnicová, dýňová a sezamová semínka), pokud nemáte nějaký ultrasupermixér, tak předem namočit
Lze použít i naklíčná semínka nebo luštěniny - cizrnu, čočku, mungo fazolky...dostanete tak do sebe ještě větší porci minerálů a vitamínů v té nejenergičtější podobě
Mrkev
Jarní cibulka
Česnek
Tahini pasta
koření: pepř, římský kmín, koriandr...
Na obalení: sezamová semínka(případně bylinky, ořechy...)
Z hrnku semínek a jedné střední mrkve se v pohodě dají vytvořit 2-3porce. (podle veliksoti příloh a nenasytnosit jedlíků)
Namočená semínka scedíme a umixujeme spolu s nastrouhanou mrkví, pokrájenou cibulkou(jarní nebo jen cibulovou natí), česnekem(podle chuti, může být i medvědí) a dochutíme tahini pastou a kořením(já použila pepř, římský kmín a koriandr, ale můžete klidně šáhnout po bylinkách, kari koření...podle toho, jak chcete karbanátky "vystajlovat")
Z výsledné hmoty uplácáme karbanátky(doporčuuji lehce namočit ruce - nebude se to tolik lepit), obalíme v semínkách a podáváme (se salátem, s raw hranolkami, omáčkou....)
Skvělá jarní záležitost.
Komentáře
Okomentovat