Přeskočit na hlavní obsah

Pumpkin pie

Chutná raw varianta na tenhle typický americký dýňový koláč. Připravte se na neobyčejný chuťový zážitek. ;)

Krusta:
1 hrnek arašídů + 1 hrnek pekanových ořechů/ vlašáků
½ hrnku namočených datlí
Špetka soli

Náplň:
2 hrnky nastrouhané dýně hokkaido
1 hrnek namočených datlí
1 lžička kokosového oleje
1 lžička muškátového oříšku a nastrouhaného zázvoru
2 lžičky skořice
Vanilka

Troška vody pro lepší rozmixování


Postup je, jak už to u těchto nepečených dezertů bývá, nesmírně jednoduchý. Jediné, co potřebujete, je výkonný mixér. (Pokud ten váš zrovna nepohání 2 koňské síly, doporučuji umixovat zvlášť všechny datle a pak je rozdělit v poměru 1:2 a smíchat s ostatními už rozmixovanými ingrediencemi.)
Těstíčko na krustu umačkejte na dno a stěny rozkládací formy na dorty a vyplňte dýňovým krémem. Před podáváním nechte chvilku ztuhnout v lednici.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)