Ingredience:
500g Syrová červená řepa
200 g proklatě hořká čokoláda(pokud nemáte dost hořkou, tak přidejte více kakaa na úkor trochy mouky)
250 g hnědý třtinováý cukr (já dávám méně a část nahradím cukrem vanilkovým, pokud je k dispozici)
100 g hladká mouka (může být cleozrnná)
25 g kakao (původní recept, já dávám určitě více ^^)
malý hrneček namočených lněných semínek, množství cca na náhradu 3 vajec
Postup:
Uvařte červenou řepu (oloupanou, nakrájenou - pokud nejste odpůrci moderní techniky, můžete použít i mikrovlnku - cca deset minut), uvařené kousky umixujte s čokoládou a olejem na plus mínus hladkou kaši.
V míse vyšlehejte cukr s lněným semínkem (doporučuji použít elektrický šlehač, metlička funguje taky, ale upadne vám ruka ^^), vytvoří se pevnější bílá pěna.
Opatrně vmíchejte čokoládovo-řepovou pastu a mouku (snažte se ztratit co nejméně pěny), vlijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy (jde i bez papíru, ale podstatně lépe se to pak vyndavá...) a pečte na 180° dokud okraje nebudou pevné, ale střed se ještě bude trochu chvět.
(množství na formu o rozměrech 20x30cm).
Komentáře
Okomentovat