Medvědí pesto
Úžasné sezamovo-slunečnicové pesto z česneku medvědího, které poslouží jako skvělý doplněk gnocchi, těstovin či jednohubek na rodinnou party nebo večerní posezení "u sklenky červeného".
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJP0gqSgrALwbMb6tqeU9MBCzdf5S5bCnFjY6wfUTiX0v-oG_FyqijUv2Ca3D1VzHuoS0bva5zWM0DPyG-xnSNdJbPKvTzi6_vy4ri565_FAzvoNnjQZfs9yGvmjrbXAXC9G0-V1rXSuz4/s400/pestove_chlebicky_vyrez.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDk3FqEUWcJtoYXLAwKY1ft3Lgq4PtGHhZSlRZvsJoKiUy9u-IR13KtlHowxPZfQzse-l84MN-NDp-bg5f4G7_l3_eMyZzrmZ7QNaP2FvOMOZCwXwekaDg6XJ5qWmYq3mWkxH8U8ybFx5m/s200/medvedi_pesto.jpg)
Základní předpis:
Česnek medvědí (cca jeden a půl hrstě) nebo jiné bylinky
Slunečnicová a sezamová semínka - já dala asi 2 lžíce, ale záleží na vás - pokud chcete víc semínkové, dejte více, pokud spíše zelené, méně)
Olivový olej (asi by šel použít i jiný druh rostlinného oleje - což je další příležitost pro kulinářské pokusy. Aneb - jak by to asi chutnalo např. s dýňovým?... ) - množství dle uvážení a možností, já dala cca čtvrt malého hrnku, ale opět: chcete-li více oleje, přidejte, více "zeleně", uberte.
Můžete přidat: koření, ořechy, česnek
Suroviny postupně přidáváme do mixeru nebo sekáčku a umixujeme do požadované konzistence.
POdáváme klasicky s těstovinami, příapdně opečenou bagetkou, salátem a nebo pečenou bramborou.
Komentáře
Okomentovat