Přeskočit na hlavní obsah

Ďábelský dobré Pad thai podle VeganBlack MetalChef


Pokud vašemu sluchu (a i zraku) doposud unikl tento...youtube veganský úkaz, doporučuji ihned navštívit a nasát atmosféru jedné z nejroztodivnějších vegan video kuchařek na této planetě: http://www.youtube.com/channel/UCp3iXxis9n_E_GfbE-_ksFw . Veganské recepty v black metalovém podání ale mají nejen své osobité kouzlo, ale především také výtečnou chuť. Jako lákadlo uvádím vegosauří přepis receptu na Pad Thai nudle, které si prostě zamilujete.



Ingredience:
Rýžové nudle(širší model)
Tofu
Mungo klíčky
jedno rajče
jarní cibulka

Na omáčku:
třtinový cukr
pražené arašídy
arašídové máslo
čerstvý koriandr
chili - sušené, práškované, tekuté....
česnek
tamarind, limetka (pokud nemáte tamarind, lze +/- nahradit limetkovou šťávou)
ocet

Postup:
Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a necháme "nacucat"

Tofu pokrájíme na vzhledné kousky (já zvolila trojúhelníčky) a opražíme na pánvi ve všší vrstvě oleje do křupava.

Přípravíme si omáčku: cukr a arašídy vsypeme do misky (ani jedním nešetřete, poměr téměř 1:1), zalijeme teplou vodou, rozmícháme cukr a dochutíme limetkovou štávou, octem, česnekem(čerstvý i sušený), chili ve všech podobách a arašídovým máslem a na závěr přidáme pokrájený čerstvý koriandr.

Na pánvi opražíme pokrájené rajče, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a klíčky. Přídáme tofu, omáčku a nudle(bez vody ) a necháme vařit na mírném ohni, dokud se neodpaří nadbytečná voda a omáčka nezhoustne. Podáváme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)