Velké, syté a dobré lívance bez kynutí, zato s borůvkami a/nebo kousky kvalitní čokolády! Snídaně snů nejen pro šampiony. Původní bezbanánový, beborůvkový, bezčokoládový recept plný živočišnosti byl uveřejněn na stránkách Apetitu. Tady je jeho výsledná vegosauří konverze.
170 g hladká mouka
1 lžíčka prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce krupicový (hnědý) cukru
1-2 rozmačkaný banán
350 ml rostlinné mléko (v případě krize i vody, v mém rozmlsaném případě směs kalma sojové smetany - levné, ale dosti sladké, na vaření jinak nedoporučuji - a vody)
2 lžíce olej+ olej na smažení
1. V míse promíchat mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli.
2. Rozmačkaný banán prošlehat s mlékem(nebo vodou), výslednou směs promíchat s moukou na husté lívancové těsto.
3. Pokud chcete, můžete do těsta přidat borůvky, čokoládu nebo jiné dobroty.
4. Na pánvi rozehřát olej, naběračkou vlít těsto na jeden lívanec o průměru cca 15cm(jsou opravdu megalomanské), asi minutku smažit a pak otočit. Hotové lívance uchovávat v teple.
pozn.: U borůvek jsem narazila ještě na druhou verzi - nejprve vlít čisté těsto na pánev a ve chvíli, kdy je ze spodní strany zpevněné smažením, nasypat navrch borůvky nebo jiné drobné ovoce a pak obrátit
K lívancům se tradičně hodí javorový sirup, ale skvělé jsou i s marmeládou, sojovým jogurtem, ovocnou omáčkou... Já použila akramelový sirup (nechat zkaramelizovat cukr, zalít vodu - pozor, prudká reakce! - rozpustit na "karamelovou vodu", přisypat něco cukru a povařit do zhoustnutí).
Komentáře
Okomentovat