Že vám tato kombinace přijde trošku zvláštní? Červená čočka se díky své kašovité konzistenci, kterou při vaření získá, ideálně hodí na zahušťování polévek a výrobu pomazánek a ve Vegosauří domácnosti se s velkým úspěchem setkala i omáčka z červené čočky dochucená na italský způsob, takže se výborně hodí jako alternativa na špagety... ochutnejte a posuďte sami :)
Budete potřebovat:
Dejte vařit čočku a mezitím si oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a pár stroužků česneku. Osmahněte na oleji dozlatova a vmíchejte do čočky. Pak přidejte ostatní ingredience dle chuti.
Budete potřebovat:
- červenou čočku
- cibuli
- česnek (na jednu cibuli 3 stroužky)
- rajčatový protlak
- oregano, tymián, rozmarýn (přibližně ve stejném poměru)
- bazalku (nejlépe čerstvou)
- sůl
Dejte vařit čočku a mezitím si oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a pár stroužků česneku. Osmahněte na oleji dozlatova a vmíchejte do čočky. Pak přidejte ostatní ingredience dle chuti.
Komentáře
Okomentovat