Přeskočit na hlavní obsah

Labužnická tofu pomazánka

Lahodná krémová pomazánka, která dokonale uspokojí všechny zmlsané vege jazýčky. ;) 

potřebné ingredience:
180g bílého tofu
1 malá brambora
1 lžička lahůdkového droždí
1/2 lžičky sušené bazalky
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
sůl

Všechny ingredience jako obvykle naházejte do mixéru (společně s propasírovaným česnekem a ve šlupce uvařenou a oloupanou bramborou) a rozmixujte dohladka... Pak už jen namažte (v silné vrstvě ;) na chleba a vychutnejte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Cuketový koláč s citronovým a ješte citronovějším krémem

Pokud stejně jako naše rodinka díky pěstitelským schopnostem prarodičů každé léto trpíte těžkým nadbytkem cuket a již nevíte, jakou večeři z nich ještě uvařit, zapomeňte okamžitě na závitky, lečo i ratatouille a připravte formu na dort a spoustu citronů! Kouzelně zelené, vláčné těsto, hutnější citronový krém z tofu, intenzivně citronová vegan verze lemon curd krému a roztomile křupající zrníčka máku. Představuji vám vaší novou letní lásku <3