Ani zde, stejně jako u cizrnovo-římskokmínovo-česnekové klasiky neplatí "nomen omen" a tak tahle dobrota nemá ani vzdálenou podobnost s tím, co by jí přisoudil nelichotivý český jazyk.
Červenořepný hummus využijete jako lehčí oběd, svačinku i chu'tovku na jednohubky. Příprava téměř nezabere čas a výsledek je přitom až překvapivě delikátní! (A navíc - koho by nefascinovala alespoň ta zamilovaná barva, že?)
Tajuplné červenající se ingredience:
- Uvařená červená řepa
- uvařte klasicky v hrnci nebo jako správný lemry v mikrovlnce - trocha vody do misky a cca 6-10 min.
- Asi 1/3hrnku tahini (méně/více dle chuti)
- Česnek (pokud jste taky česnekomani, věřte, že ani 3-4 stroužky škodu neudělají)
- Špetka římského kmínu
- kapak citronové šťávy
- špetka soli, pokud máte raději slanější chuť
Příprava už nemůže být lehčí:
Vše umixovat a podávat!
Na fotce dozdobené naklíčenou zelení a podávané s perfektní chlebovou bagetou z farmářských trhů |
Raw poznámka: Přemýšlela jsem, jak tuhle dobrotu udělat z řepy syrové - buď máte dostatečně silný mixer a nebo bych zkusila řepu nakrájet na plátky/tenké nudličky a nejprve několik hodin/přes noc marinovala v citronové šťávě a kapce oleje. Řepa vsákne marinádu a sama změkne.
Na rozdíl od Martina z Masterchefa je řepa moje oblíbená surovina, takže řepný hummus samozřejmě moc dobře znám a velmi často ho doma pro svoji rodinu připravuji. Vychutnají si ho obzvlášť tak, že prostřu náš nový stůl na zahradu a jíme pod širým nebem. I já, jakožto člověk vysloveně neromantický, to mám moc rád. :-)
OdpovědětVymazat