Knížka 500 veganských receptů se mi doma válí poměrně dlouho, ale stejně tak dlouho jsem nebyla s to se odhodlat z ní něco ukuchtit a to z jednoho prostého důvodu- kuchařka neobsahuje žádné fotografie jídel, které by mě přiměly si něco tak lákavě vypadajícího uvařit. Nebo mít alespoň představu, co z toho nakonec vyleze... A tak sem přidávám pro inspiraci jeden poupravený recept (i s fotografií! ;), který nám zachutnal a zároveň splňuje naše Vegosauří kritéria. :)
Na 6-8 porcí:
Cizrnu nechte 12 hodin namočit a uvařte doměkka. Mezitím, co vám bude pobublávat na plotýnce, si už můžete osmahnout na oleji cibuli. Když vám zesklovatí, přidejte k ní propasírovaný česnek a nastrouhaný zázvor a nechte ještě chvilku (2-3 min) smažit. Poté přisypte veškeré koření a červenou čočku, promíchejte, a nakonec přidejte rajčata (i s nálevem), cizrnu, zalejte vodou a nechte pod pokličkou za občasného míchání vařit cca 15 minut, dokud směs nezhoustne a čočka nebude měkká.
Na fotce je jako příloha bulgur, stejně tak dobře poslouží i rýže nebo třeba indické placky.
Na 6-8 porcí:
- 1 balení cizrny (500g)
- 3 menší cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 plechovky krájených rajčat (každá 400g)
- 200g červené čočky
- 4 lžičky garam masaly
- 2 lžičky kmínu a koriandru
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1/2 lžičky pepře
- sůl, olej na smažení
Cizrnu nechte 12 hodin namočit a uvařte doměkka. Mezitím, co vám bude pobublávat na plotýnce, si už můžete osmahnout na oleji cibuli. Když vám zesklovatí, přidejte k ní propasírovaný česnek a nastrouhaný zázvor a nechte ještě chvilku (2-3 min) smažit. Poté přisypte veškeré koření a červenou čočku, promíchejte, a nakonec přidejte rajčata (i s nálevem), cizrnu, zalejte vodou a nechte pod pokličkou za občasného míchání vařit cca 15 minut, dokud směs nezhoustne a čočka nebude měkká.
Na fotce je jako příloha bulgur, stejně tak dobře poslouží i rýže nebo třeba indické placky.
Komentáře
Okomentovat