Pokud vás baví tortily, ale docházejí vám nápady, čím je naplnit, můžete se (a popřípadě i další strávníky :) inspirovat třeba tímto jednoduchým receptem, který se v naší Vegosauří domácnosti rychle a s nadšením ujal.
Potřebujete (cca na 8 tortil):
Předem namočenou cizrnu (1-2 dny) uvařte podle návodu, slijte vodu a smíchejte s citronovou šťávou.
Mezitím, co se vám bude cizrna vařit, si připravte veškerou zeleninu a do nějaké nádoby sesypte pokrájenou cuketu, papriku a česnek, přidejte lžíci olivového oleje, kmín, chilli a sůl- promíchejte a nechte 10 minut odležet.
Mezitím si rozehřejte na pánvičce olej a osmahněte osolenou a opepřenou cibuli.
Pak si v hrnci orestujte (na trošce oleje) do změknutí připravenou zeleninu, smíchejte se zbytkem ingrediencí a naplňte jí teplou tortillu (návod na ohřátí tortil by měl být na obale, já je hřeji na rozžhavené suché pánvi, chviličku z obou stran).
Zmlsané jazýčky mohou přidat pro výraznější chuť nějakou pikantní omáčku či dressing, ale i takhle samotné je to moc dobré.
Potřebujete (cca na 8 tortil):
- 350g uvařené cizrny
- 2 cukety, nakrájené na kostičky
- 1 červenou papriku, také na kostičky
- 3 menší cibule, nakrájené na drobno
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžíce kmínu a citronové šťávy
- 2 lžičky chilli koření
- sůl, pepř, olivový olej
- kukuřičné nebo pšeničné tortilly
Předem namočenou cizrnu (1-2 dny) uvařte podle návodu, slijte vodu a smíchejte s citronovou šťávou.
Mezitím, co se vám bude cizrna vařit, si připravte veškerou zeleninu a do nějaké nádoby sesypte pokrájenou cuketu, papriku a česnek, přidejte lžíci olivového oleje, kmín, chilli a sůl- promíchejte a nechte 10 minut odležet.
Mezitím si rozehřejte na pánvičce olej a osmahněte osolenou a opepřenou cibuli.
Pak si v hrnci orestujte (na trošce oleje) do změknutí připravenou zeleninu, smíchejte se zbytkem ingrediencí a naplňte jí teplou tortillu (návod na ohřátí tortil by měl být na obale, já je hřeji na rozžhavené suché pánvi, chviličku z obou stran).
Zmlsané jazýčky mohou přidat pro výraznější chuť nějakou pikantní omáčku či dressing, ale i takhle samotné je to moc dobré.
Komentáře
Okomentovat