Přeskočit na hlavní obsah

Tortily plněné cizrnovo-cuketovou směsí

Pokud vás baví tortily, ale docházejí vám nápady, čím je naplnit, můžete se (a popřípadě i další strávníky :) inspirovat třeba tímto jednoduchým receptem, který se v naší Vegosauří domácnosti rychle a s nadšením ujal.

Potřebujete (cca na 8 tortil):
  • 350g uvařené cizrny
  • 2 cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 červenou papriku, také na kostičky
  • 3 menší cibule, nakrájené na drobno
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžíce kmínu a citronové šťávy
  • 2 lžičky chilli koření
  • sůl, pepř, olivový olej
  • kukuřičné nebo pšeničné tortilly

Předem namočenou cizrnu (1-2 dny) uvařte podle návodu, slijte vodu a smíchejte s citronovou šťávou.
Mezitím, co se vám bude cizrna vařit, si připravte veškerou zeleninu a do nějaké nádoby sesypte pokrájenou cuketu, papriku a česnek, přidejte lžíci olivového oleje, kmín, chilli a sůl- promíchejte a nechte 10 minut odležet.
Mezitím si rozehřejte na pánvičce olej a osmahněte osolenou a opepřenou cibuli.
Pak si v hrnci orestujte (na trošce oleje) do změknutí připravenou zeleninu, smíchejte se zbytkem ingrediencí a naplňte jí teplou tortillu (návod na ohřátí tortil by měl být na obale, já je hřeji na rozžhavené suché pánvi, chviličku z obou stran).
Zmlsané jazýčky mohou přidat pro výraznější chuť nějakou pikantní omáčku či dressing, ale i takhle samotné je to moc dobré. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)