I tradiční česká kuchyně se dočkala své mírumilovnější podoby, a tak si nyní můžete s klidným svědomím pochutnat na těchto lahodných plněných knedlících, které mohou z fleku konkurovat babiččině klasice. :)
Potřebujete (na 12-13 knedíků):
Brambory uvařte ve šlupce (přibližně 30 minut), slijte vodu a nechte vychladnout.
Mezitím si na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a žampiony spolu s kořením a propasírovaným česnekem. Až vám cibulka zesklovatí a žampiony změknou, sundejte směs z plotýnky a nastrouhejte do ní na jemno tofu a dochuťte solí.
Brambory oloupejte, rozmačkejte a osolte. Pomalu přisypávejte hrubou mouku, dokud nedosáhnete tužší, téměř nelepivé těstové konzistence. Knedlíky plňte připravenou směsí a hoďte do vroucí vody přibližně na 6-8 minut (dokud vám nevyplavou k povrchu).
Pokud by vás zajímal i recept na zelí, tak jednoduše kupte pytlík kysaného zelí, vymačkejte z něj vodu, pokrájejte, podlijte v hrnci vodou a nechte 30 minut podusit. Pak si na rozpáleném oleji osmahněte hladkou mouku, vmíchejte vzniklou jíšku do zelí, osolte a lehce ocukrujte a nechte dalších 20 minut povařit.
...A oběd je hotový. :)
Potřebujete (na 12-13 knedíků):
- 7 větších brambor
- hrubou mouku
- 1 balení uzeného tofu (cca 180g)
- 2 střední cibule
- 3 velké žampiony
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky chilli a pepře
- sůl, olej
Brambory uvařte ve šlupce (přibližně 30 minut), slijte vodu a nechte vychladnout.
Mezitím si na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a žampiony spolu s kořením a propasírovaným česnekem. Až vám cibulka zesklovatí a žampiony změknou, sundejte směs z plotýnky a nastrouhejte do ní na jemno tofu a dochuťte solí.
Brambory oloupejte, rozmačkejte a osolte. Pomalu přisypávejte hrubou mouku, dokud nedosáhnete tužší, téměř nelepivé těstové konzistence. Knedlíky plňte připravenou směsí a hoďte do vroucí vody přibližně na 6-8 minut (dokud vám nevyplavou k povrchu).
Pokud by vás zajímal i recept na zelí, tak jednoduše kupte pytlík kysaného zelí, vymačkejte z něj vodu, pokrájejte, podlijte v hrnci vodou a nechte 30 minut podusit. Pak si na rozpáleném oleji osmahněte hladkou mouku, vmíchejte vzniklou jíšku do zelí, osolte a lehce ocukrujte a nechte dalších 20 minut povařit.
...A oběd je hotový. :)
Vynikající! Nevege návštěva se olizovala až za ušima a přidala si! (:
OdpovědětVymazat