Superlevné a přitom až překvapivě dobré špagety se zelení, hnědou čočkou a karamelizovanou cibulkou. Óda na stručnost a jednoduchost, která se snad uvelebí nejen ve studentských jídelníčcích.
Ingredience:
Ingredience:
- špagety - pro zdravomilce celozrnné
- hnědá čočka - uvařená, můžete použít např. nadbytky z předešlého dne
- jedna velká cibule
- zelené lupení: Vegosaurus šáhl po špenátu, vynikající je i např. kapusta kadeřávek
- trocha oleje
- sůl, pepř
- může být: malý stroužek česneku
Jak na to:
- Na větší pánvi rozehřejte olej (doporučuji nešetřit :o) ), vhoďte pokrájenou cibuli, opepřete a osolte a na mírném plameni pomalu nechte zkaramelizovat (při pomalém pražení cibulka chytne hnědavě-zlatou barvu, ale zůstane měkká a křupavá, nikoliv spálená). Během smažení občas promíchejte. - Zabere cca 20 minut.
- Zatímco se smaží cibulka, dejte vařit v hrnci vodu, ve které se bude vařit lupení a těstoviny. Odstraňte z lupení nejedlé části (zejména důležité při použití kadeřávku - ultratvrdé střední části moc dobré nejsou :o) ) a dejte vařit na chvíli povařit do vody (kadeřávek 5-8 minut, špenát o něco méně). Vyndejte. Vodu nechte bublat.
- Lupení lechte okapat a poté přidejte společně s čočkou (a případně česnekem) na pánev k cibuli a chvíli opražte.
- Těstoviny dejte vařit do vody od lupení. Až se těstoviny uvaří, dejte stranou hrnek vody z hrnce a poté těstoviny slijte.
- Těstoviny přidejte na pánev k čočce s lupením, přilijte asi 1/3 hrnku vody z těstovin a na vysokou teplotu pražte asi minutu. Na závěr můžete přidat ještě trochu soli, pepře a kapku (olivového) oleje.
Dobrou chuť <3
Překvapivě výtečné!
OdpovědětVymazat