Přeskočit na hlavní obsah

Těstoviny s česnekovou omáčkou

Ten moment, když zjistíte, že se z Vás nejspíš stal závislák na česneku... a vy si musíte jít ještě trošku přidat této lahodné krémové česnekové omáčky. ;) Vykouzlete si tento jednoduchý, rychlý oběd, kterým jako bonus posílíte svou imunitu a zlikvidujete všechny případné bacily, které by si na Vás dělaly zálusk!

Budete potřebovat (na 2 porce cca):

  • půl balíku těstovin (nejlépe celozrnných)
  • 1 větší cibule
  • 4 velké stroužky česneku
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/4 hrnku sojového/mandlového mléka
  • olivový olej, sůl, pepř
  • sušená rajčata v oleji
  • čerstvou bazalku/pažitku


Dejte si vařit těstoviny podle návodu a mezitím si připravte omáčku: Osmahněte lehce (cca 3-4 minuty) na oleji nadrobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem, pak vmíchejte mouku, nechte minutku opražit a pomalu přilévejte mléko, aby se vám netvořily hrudky.
Dochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte povařit dalších 4-5 minut, dokud Vám omáčka nezhouste do požadováné konzistence.
Pokud chcete mít omáčku super krémovou, můžete jí ještě nakonec rozmixovat tyčovým mixérem.
Teď už jen přelijte hotovou omáčkou těstoviny, dozdobte osušenými a nakrájenými rajčaty a nechte si chutnat!

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)