Pokud si chcete udělat o kousek zdravější brownies nebo jenom máte rádi pohanku všude, kde to jen jde, zkuste tenhle netradiční, chutný recept.
Na malou porci (do formy na chleba) potřebujete:
- 8 datlí (čerstvých nebo sušených namočených)
- 1/2 hrnku oloupaných mandlí
- 1/4 hrnku pohanky (množství před tepelnou úpravou)
- 1/2 hrnku kakaa
- 1/4 hrnku nadrobno nasekané hořké čokolády
- 2 lžíce tekutého sladidla (javorový sirup apod)
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli, pár kapek vanilkové esence
- 4 lžíce teplé vody
- (maliny)
Pohanku zalijte vařící vodou a nechte cca 20 minut nabobtnat (stejně tak pokud nemáte loupané mandle, zalijte je horku vodou, nechte odmočit a oloupejte). Zatím si nasekejte čokoládu na drobné kousky a smíchejte s vodou sirup a vanilkovou esenci. Připravenou pohanku s mandlemi rozmixujte dohladka, přidejte sůl, kypřící prášek a kakao a znovu promíchejte a nakonec ještě rozmixujte dohromady i s vodou a sirupem a datlemi.
Pokud bude třeba přidejte ještě trošku vody- výsledná hmota by měla být lepivá, ale zas ne tekutá. Nakonec vmíchejte (tentokrát už ročně) kousky čokolády, popřípadě ještě můžete dochutit brownies malinami.
Brownies rozetřete na dno nějaké menší pečící nádoby a pečte v troubě na 195°C cca 10 minut (podle tloušťky brownies).
Tato porce brownies je spíš jen taková "dietní", pro mlsouny rozhodně doporučuji zdvojnásobit dávku ;)
Komentáře
Okomentovat