Trio dipů/pomazánek, které se nám víc než osvědčili na silvestrovském občerstvení, ale uplatnění najdou nejen na jiných party, ale i jako svačinky do školy nebo práce. Hrají nejen všemi barvami, ale stejnou rozmanitostí potěší i vaše chuťové pohárky, ať už máte rádi jemné či pikantní chutě.
Vypečený hummus
Alternativa arabské klasiky, která překvapí svou výraznou pikantní chutí s podtónem pečených paprik a česneku. A stejně jako klasika ani tahle verze neomrzí!
Vypečený hummus
Alternativa arabské klasiky, která překvapí svou výraznou pikantní chutí s podtónem pečených paprik a česneku. A stejně jako klasika ani tahle verze neomrzí!
- konzerva cizrny (nebo ekvivalentní množství té uvařené)
- 1-2 červené papriky
- 3-4 stroužky česneku (nebo i víc ;) )
- trochu oleje (postačí řepkový či jiný neutrální, pro fajnšmekry i výraznější - olivový nebo ořechový)
- špetka chili (nemusí být)
Papriky nakrájejte na plátky a upečtě v troubě. Ke konci pečení přidejte i část stroužků česneku (podle toho, jak chcete hummus jemný/pikantní). Když papriky změknou a zlehka "chytnou barvu", dejte je do mixeru společně s ostatními ingrediencemi (olej doporučuji přilévat podle potřeby v průběhu mixování). Tadááá! :)
Olivové paté
Zdánlivě luxusní drahá mňamka, ale v případě "studentských možností" vyčarujete skvělý výsledek i s těmi nejlevnějšími olivami a rajčátky. Hosté vám urvou ruce! (Pokud vše neschováte, abyste se nemuseli dělit :P )
- černé olivy (cca 100g a bez pecky! :P )
- sušená rajčátka v oleji (100g nebo méně - podle toho, jestli chcete paté spíš rajčatové/olivové)
- 1 stroužek česneku, můžete přidat i sušený
- pár kapek oleje
- může být: čerstvá bazalka, ořechy
Všechny ingredience umixujeme na hrubší pastu. Podáváme nejlépe s bečenou bagetkou.
Hráškový dip
Velmi jemný, delikátní krém, který udělá dojem nejen svou neobvyklou barvou, ale především neuvěřitelně výtečnou chutí. A přitom z tak jednoduchých surovin!
- asi půl balení mraženého hrášku - rozmrazit, uvařit nad párou nebo velmi opatrně ve vodě (aby neztratil barvu!)
- jeden kelímek sojového jogurtu
- špetka soli a pepře, římský kmín
Ingredience umixujeme na hladký dip. A kupodivu - hotovo! ;)
Komentáře
Okomentovat