Přeskočit na hlavní obsah

Sojové kung-pao

Pro inspiraci co ve všední den k obědu, přidávám náš oblíbený recept na kung-pao se sojovými nudličkami. :)

Na 3 porce:
  • 1 balení sojových nudliček
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • přibližně 50 ml sojové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malé balení solených, pražených arašídů
  • sůl, pepř (může být i troška zázvoru)
  • rýže

Sojové nudličky uvařte podle návodu, vymačkejte z nich vodu, promíchejte s polovinou sojové omáčky, škrobem, česnekem a kořením a nechte marinovat minimálně půl hodiny v ledničce.
Nudličky osmahněte na oleji, ke konci přidejte arašídy a dochuťte zbytkem sojové omáčky, opékejte ještě tak 3 minuty, pak směs smíchejte s rýží a podávejte. 

Komentáře

  1. Sójové Kung Pao je skvělý vegetariánský recept plný chutí! Pokud chcete pokrmu dodat trochu ostřejší šmrnc, doporučuji chilli sadu. Přidáním špetky chilli do omáčky zvýrazníte její výraznou chuť a vytvoříte dokonalou harmonii mezi sladkostí a pikantností. Skvělá volba pro milovníky asijské kuchyně, kteří se nebojí experimentovat. Vyzkoušejte a obohaťte svůj recept o nový rozměr!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)