Mírumilovná verze tradičního italského pokrmu. :)
Potřebujete- na gnocchi:
na rajčatovou omáčku:
Brambory uvařte ve šlupce, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Smíchejte s moukou, solí a v trošičce vody rozmíchaným škrobem. Podle potřeby můžete dosypat trošku mouky- těsto by se vám nemělo lepit. Vytvarujte malé oválky, které ponořte do hrnce s vroucí, osolenou vodou. Když vyplavou k povrchu, jsou hotové.
Mezitím, co se vám budou vařit brambory si můžete připravit omáčku: Do vroucí vody ponořte na 2-3 minutky rajčata s lehce nakrojenou slupkou a poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Orestujte na oleji na drobno pokrájenou cibulku, přidejte prolisovaný česnek, rajčata, podlijte vodou a nechte pod pokličkou poklidně probublávat... Když se vám vytvoří hustá omáčka (můžete jí jít trošku naproti pomocí tyčového mixéru ;)), dochuťte bazalkou a solí, přelijte omáčkou gnocchi, popřípadě ještě můžete navrch posypat "parmazánem" v podobě vlašských ořechů či mandlí rozmixovaných spolu s lahůdkovým droždím a nechte si chutnat. :)
Potřebujete- na gnocchi:
- 4 středně velké brambory
- 200g polohrubé mouky
- 1 rovnou lžičku kukuřičného škrobu
- sůl
na rajčatovou omáčku:
- 6 menších rajčat
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička rajčatového protlaku
- bazalku (nejlépe čerstvou)
- olivový olej, sůl
Brambory uvařte ve šlupce, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Smíchejte s moukou, solí a v trošičce vody rozmíchaným škrobem. Podle potřeby můžete dosypat trošku mouky- těsto by se vám nemělo lepit. Vytvarujte malé oválky, které ponořte do hrnce s vroucí, osolenou vodou. Když vyplavou k povrchu, jsou hotové.
Mezitím, co se vám budou vařit brambory si můžete připravit omáčku: Do vroucí vody ponořte na 2-3 minutky rajčata s lehce nakrojenou slupkou a poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Orestujte na oleji na drobno pokrájenou cibulku, přidejte prolisovaný česnek, rajčata, podlijte vodou a nechte pod pokličkou poklidně probublávat... Když se vám vytvoří hustá omáčka (můžete jí jít trošku naproti pomocí tyčového mixéru ;)), dochuťte bazalkou a solí, přelijte omáčkou gnocchi, popřípadě ještě můžete navrch posypat "parmazánem" v podobě vlašských ořechů či mandlí rozmixovaných spolu s lahůdkovým droždím a nechte si chutnat. :)
Komentáře
Okomentovat