Tyto lahodné, nadýchané šátečky bez pochyby spasí každou vaší párty- pochutnáte si na nich jak vy, tak i případně zastánci "klasické" kuchyně. ;) Můžou také posloužit jako rychlá sváča do školy či do práce... No a pokud potřebujete ještě nějaký důvod si je ukuchtit... tak jsou prostě fakt moc dobrý. :)
Potřebujete:
Listové těsto a špenát si nechte (přes noc) rozmrazit.
Na oleji orestujte na drobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidejte špenát, v případě potřeby maličko podlijte vodou a nechte pár minut povařit, dokud vám směs nezhoustne.
Sundejte z plotny a vmíchejte rozdrolené tofu, lahůdkové droždí a dochuťte solí a pepřem.
Směs nechte vychladnout a mezitím si rozehřejte troubu na 180°C a rozválejte listové těsto. To si rozdělte na malé (cca 10x10 cm) čtverečky, doprostřed každého dejte trošku špenátové směsi a zabalte.
Při balení šátečků dbejte na to, abyste okraje pořádně smáčkli k sobě a zabránili tak tomu, že vám náplň "povyteče" ven (v případě, že chcete mít váš pokrm také vizuálně atraktivní, jinak to na chuť nemá žádný vliv a věřte, že se po nich zapráší stejnou rychlostí ;).
No a teď šup s nimi na plech (vyložený pečícím papírem) a než poputují do trouby, tak ještě povrch zlehka potřete olejem. Nechte péct přibližně 20 minut, dokud vám na povrchu nezezlátnou.
Potřebujete:
- 1 balení listového těsta
- 1 balení mraženého špenátu
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 balení bílého tofu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- sůl, pepř
Listové těsto a špenát si nechte (přes noc) rozmrazit.
Na oleji orestujte na drobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidejte špenát, v případě potřeby maličko podlijte vodou a nechte pár minut povařit, dokud vám směs nezhoustne.
Sundejte z plotny a vmíchejte rozdrolené tofu, lahůdkové droždí a dochuťte solí a pepřem.
Směs nechte vychladnout a mezitím si rozehřejte troubu na 180°C a rozválejte listové těsto. To si rozdělte na malé (cca 10x10 cm) čtverečky, doprostřed každého dejte trošku špenátové směsi a zabalte.
Při balení šátečků dbejte na to, abyste okraje pořádně smáčkli k sobě a zabránili tak tomu, že vám náplň "povyteče" ven (v případě, že chcete mít váš pokrm také vizuálně atraktivní, jinak to na chuť nemá žádný vliv a věřte, že se po nich zapráší stejnou rychlostí ;).
No a teď šup s nimi na plech (vyložený pečícím papírem) a než poputují do trouby, tak ještě povrch zlehka potřete olejem. Nechte péct přibližně 20 minut, dokud vám na povrchu nezezlátnou.
Akurát som vybral z trúby, jaaj, už sa neviem dočkať :)
OdpovědětVymazat