Jaro volá po odlehčeném jídelníčku a tak zalovte ve spíži a ukuchtěte si třeba toto jednoduché lahodné jídlo s vůní Itálie..:)
Budete potřebovat:

Uvařte si fazole a před koncem (když už budou měkké) k nim přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu, protlak, olej, koření a vařte do změknutí zeleniny. Nakonec směs zahustěte troškou kukuřičného škrobu, aby vám vznikla ta správná "omáčková" konzistence...;)
Budete potřebovat:

- 2 hrnky bílých fazolí
- 1 mrkev
- kousek celeru a petržele (trošku menší než mrkev)
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- kapka rostlinného oleje
- provensálské koření, sůl
- sladká + pálivá paprika
Uvařte si fazole a před koncem (když už budou měkké) k nim přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu, protlak, olej, koření a vařte do změknutí zeleniny. Nakonec směs zahustěte troškou kukuřičného škrobu, aby vám vznikla ta správná "omáčková" konzistence...;)
My jsme si Itálii taky zamilovali. Máme tam už pravidelně vyhlídnutý dům k rekreaci v Itálii. Jezdí nás víc, parta kolem 15 lidí, vždycky tak plus minus podle toho, jak kdo může a musím říct, že je to fakt paráda. Bazén, velký pozemek a k tomu ještě luxusní vybavení. Třeba i na vaření. :)
OdpovědětVymazat