Dochází-li vám s končící houbařskou sezónou nápady na houbové pokrmy, stačí jednoduše inovovat staré osvědčené rizoto přidáním trošku kari a sojové smetany, a získat tak zas novou, neotřelou, lahodnou chuť.
Potřebujete:
- 1 hrnek neuvařené rýže
- 300 g čerstvých hub/1 plechovka žampionů
- 1 půlka menší cukety
- 1 větší cibule
- cca 60 ml sojové smetany
- 1 lžička kari
- olej, sůl, pepř
Rýži uvařte podle návodu a mezitím si očistěte houby a pokrájejte spolu s cuketou na plátky. V hlubší pánvi si pak na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, ke které, až zesklovatí, přisypte houby a cuketu a nechte orestovat. Nakonec směs smíchejte s rýží, přilijte smetanu a dochuťte kořením.
Komentáře
Okomentovat