Asi největší klasika veganské kuchyně a perfektní rychlovka po ránu, či kdykoli, kdy vás zastihne hlad nepřipravené s téměř prázdnou lednicí. Takže si nažhavte olej na pánvi a jde se na to (a do 10 minut jíte)! ;)
- 1 balení tofu natural
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička kmínu a černé soli
- sůl, pepř
- hladká mouka
Cibuli si oloupejte a nakrájejte na drobno, osmahněte v kastrůlku dozlatova, rozdrolte do ní tofu a zalijte směsí mouky rozmíchané ve vodě společně s kořením- kurkuma dodá jídlu žlutou barvu a černá sůl zas tu správnou vajíčkovou chuť. ;)
Ještě se s těmi, kteří stejně jako já propadli vášni pro domácí pečení chleba, chci podělit o svůj zatím nejoblíbenější recept na lehký celozrnný chléb, s kterým si můžete vaše tofu "vejce" vychutnat:
- 1 1/4 hrnku vody
- 1 1/2 lžičky soli
- 1 1/2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 1 2/3 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce cukru krystal
- 1/2 kostky droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 lžička drceného kmínu
- po 2 lžících slunečnicových, dýňových a lněných semínek
(Naházet do pekárny v tomto pořadí, včetně semínek- ty také dávám hned, a péct na program pro celozrnný chléb.)
Komentáře
Okomentovat