Tento recept dokáže pravidelně spasit náš oběd do práce či na cesty, když na vaření zkrátka není čas. A v kombinaci s pálivou domácí hořčicí prostě nemá chybu! Za inspiraci tentokrát vděčím kamarádovi z budějovických veganských pikniků, i když v průběhu času jsem si recept upravila podle svých chutí...
Na cca 6 větších karbanátků budete potřebovat:
Do větší mísy si nasypejte vločky a zalijte trochou vody tak aby změkly, ale nestála v nich přebytečná voda. Přidejte hrášek, nastrouhanou mrkev, provensálské koření a sůl a směs promíchejte. Postupně přisypávejte mouku, dokud vám nevznikne lepkavé těsto, z kterého vytvarujte placičky a ty následně osmahněte na pánvi v dostatečné vrstvě oleje. Nechte ochladnou na talíři vystlaném ubrousky, aby se do nich vsákl přebytečný olej a máte navařeno. :)
Na cca 6 větších karbanátků budete potřebovat:
- 250 g ovesných vloček
- 1 větší mrkev
- 300 g hrášku z plechovky
- 1 lžičku provensálského koření
- sůl
- hrubou mouku dle potřeby
Do větší mísy si nasypejte vločky a zalijte trochou vody tak aby změkly, ale nestála v nich přebytečná voda. Přidejte hrášek, nastrouhanou mrkev, provensálské koření a sůl a směs promíchejte. Postupně přisypávejte mouku, dokud vám nevznikne lepkavé těsto, z kterého vytvarujte placičky a ty následně osmahněte na pánvi v dostatečné vrstvě oleje. Nechte ochladnou na talíři vystlaném ubrousky, aby se do nich vsákl přebytečný olej a máte navařeno. :)
300g čeho? ;-)
OdpovědětVymazatTipuji to na vařený hrášek :)
Vymazat