Indická kuchyně nemusí nezbytně nutně znamenat jen luštěniny s rýží. Pochutnat si můžete třeba i na této chutné kombinaci květáku s brambory...
na 4 porce potřebujete:
Oloupejte si brambory a nakrájejte na kousky.
V hluboké pánvi si rozehřejte olej, osmahněte na něm cibulku a přidejte rozmačkaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání restujte cca další minutu.
Poté přisypte brambory a vařte dokud nejsou poloměkké (pro zdravější variantu je můžete po chvilce podlít troškou vody a přikrýt pokličkou).
Dále přidejte květák a kurkumu a sůl dle chuti, podlijte vodou a nechte pár minut podusit. Pak ochuťte zbytkem koření, vařte do změknutí brambor, teď už bez pokličky, aby se vám vypařila část vody a směs zhoustla.
Nakonec ještě můžete ozdobit čerstvým koriandrem a podávat s rýží, libanonským chlebem.
na 4 porce potřebujete:
- květák, rozdělaný na drobné růžičky
- 4 velké brambory
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- kousek zázvoru (přibližně stejně velký jako česneky dohromady)
- lžička garam masala koření
- 2 lžičky kurkumy, chilli, drceného kmínu a koriandru
- sůl, olej na smažení
Oloupejte si brambory a nakrájejte na kousky.
V hluboké pánvi si rozehřejte olej, osmahněte na něm cibulku a přidejte rozmačkaný česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání restujte cca další minutu.
Poté přisypte brambory a vařte dokud nejsou poloměkké (pro zdravější variantu je můžete po chvilce podlít troškou vody a přikrýt pokličkou).
Dále přidejte květák a kurkumu a sůl dle chuti, podlijte vodou a nechte pár minut podusit. Pak ochuťte zbytkem koření, vařte do změknutí brambor, teď už bez pokličky, aby se vám vypařila část vody a směs zhoustla.
Nakonec ještě můžete ozdobit čerstvým koriandrem a podávat s rýží, libanonským chlebem.
Komentáře
Okomentovat