Každý hladový Vegosaurus jistě ocení rychlou a nenáročnou přípravu této pomazánky, stejně tak jako její lahodnou chuť. Pokud zrovna nejste fanoušky indické kuchyně, jednoduše nahraďte kari třeba majoránkou, oreganem či jiným kořením dle chuti a nálady. ;)
Vylovte ze spíže:
Opláchnutou červenou čočku přiveďte k varu a vařte cca 20-30 minut do změknutí a zhoustnutí čočky. Mezitím si na oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kari koření a ještě 1-2 minutky restujte. Poté smíchejte s uvařenou čočkou, přidejte rajčatový protlak dle chuti, osolte a směs umixujte. Po vychladnutí natírejte na své oblíbené pečivo :)
Vylovte ze spíže:
- půl hrnku červené čočky
- 1 menší cibule
- 2 lžičky kari koření
- rajčatový protlak
- sůl, olej, voda (cca hrnek)
Opláchnutou červenou čočku přiveďte k varu a vařte cca 20-30 minut do změknutí a zhoustnutí čočky. Mezitím si na oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kari koření a ještě 1-2 minutky restujte. Poté smíchejte s uvařenou čočkou, přidejte rajčatový protlak dle chuti, osolte a směs umixujte. Po vychladnutí natírejte na své oblíbené pečivo :)
Vynikající pomazánka.
OdpovědětVymazat