Už tu máme na Vegosaurovi indickou: cizrnu, fazole, hnědou čočku, žlutý hrách... tak to jednou muselo nezbytně dojít i na červenou čočku. A je to tady - další variace na známé téma aneb "daal" tentokrát tedy z červené čočky, nechte si chutnat. :)
Obstarejte si:
Rozehřejte si hlubší pánev, na které opražte semínka kmínu (2-3 min/ než vám lehce zhnědnou), přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, které orestujte, teď už na oleji, dozlatova.
Přidejte koření (kurkumu, koriandr, kari a chilli) a důkladně promíchejte. Jako další přijde do směsi nadrobno pokrájené rajče, které vařte 2-3 minuty do změknutí a nakonec přisypte čočku, podlijte vodou, osolte a vařte pod pokličkou 15-20 minut, dokud nebude čočka měkká a výsledná směs nenabude požadované husté konzistence. ;) Podávejte nejlépe s rýží.
Obstarejte si:
- 1/2 hrnku červené čočky
- 2-3 stroužky česneku
- půlka pórku (množství odpovídající cca 1 velký cibuli)
- 1 rajče
- 1/4 lžičky celého kmínu, kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kari
- 1/2 chilli papričky
- olej, sůl
Rozehřejte si hlubší pánev, na které opražte semínka kmínu (2-3 min/ než vám lehce zhnědnou), přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, které orestujte, teď už na oleji, dozlatova.
Přidejte koření (kurkumu, koriandr, kari a chilli) a důkladně promíchejte. Jako další přijde do směsi nadrobno pokrájené rajče, které vařte 2-3 minuty do změknutí a nakonec přisypte čočku, podlijte vodou, osolte a vařte pod pokličkou 15-20 minut, dokud nebude čočka měkká a výsledná směs nenabude požadované husté konzistence. ;) Podávejte nejlépe s rýží.
Komentáře
Okomentovat