Chole je jedním z tradičních indických pokrmů- jedná se o směs cizrny, osmažené cibulky a koření v rajčatové omáčce...sbíhají se vám sliny? No tak zkuste ještě chvilku vydržet a napěchovat tuto lákavě vonící dobrotu do pšeničné tortily- uvidíte, že si budou spolu náramně rozumět a vy si tak skvěle pochutnáte! ;)
- 2 hrnky cizrny
- 5 větších rajčat bez šlupky
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky: kurkumy, mletého koriandru, skořice, garam masaly, sůl
- 1 lžička sladké/pálivé papriky
- pšeničné tortily
Uvařte cizrnu dle návodu a mezitím si nakrájejte nadrobno cibuli, orestujte na oleji, přidejte česnek a všechno koření kromě garam masaly a za stálého míchání ještě chvilku (cca 5 minut) smažte.
Pak přidejte cizrnu, nadrobno pokrájená rajčata, garam masalu, sůl, zalijte vodou a nechte pod pokličkou vařit 20-30 minut, dokud se vám nevytvoří hustá omáčka (pokud budete směs plnit do tortil, pokuste se vytvořit omáčku co nejhustější, aby vám pak nechtěla protéct z tortily ven...;))
Můžete také vidličkou rozmačkat část cizrny a rajčata a dosáhnout tak více kašovité struktury.
Chole jsem neznala, ale cizrnu vlastně dávám do tortilly dost často. Chutná mi ta fúze Indie a Mexika. A k tomu třeba dobrý akvavit jako takový dezertík na zapití. Prostě aperitiv nebo jak se tomu říká. :-D Ne, vlastně po jídle je to digestiv, ne? Každopádně tuhle kombinaci mám fakt ráda.
OdpovědětVymazat