Tento chutný recept se u nás doma stal rychle favoritem č.1 a vaříme ho tak obvykle plný kotel. :)
Koření garam masalu můžete najít v prodejnách zdravé výživy, speciálních obchůdcích s indickým zbožím nebo kořením a nebo si jí můžete sami vyrobit smícháním kmínu (největší podíl), hřebíčku, muškátového oříšku, koriandru, skořice, pepře a kardamomu.
Ingredience na 2 porce:
1 nadrobno nasekaná cibule
1 rajče (na drobné kostičky pokud možno)
10g zázvorového kořene (oloupaný a také nasekaný nadrobno)
3-4 rozmačkané stroužky česneku
2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
240g cizrny (namočené a hodinku povařené)
1 čajová lžička kmínu a garam masaly
1/2 čajové lžičky chilli koření
sůl, olej na smažení
Ve větším kastrolu/ hluboké pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku, až zesklovatí, pak přidejte brambory, zázvor a česnek a restujte do doby, než budou brambory zlatavé a částečně uvařené.
Poté podlijte vodou, přidejte cizrnu, rajče a koření, přikryjte pokličkou a nechte podusit, dokud nebudou cizrna a brambory měkké a nevytvoří se vám hustá omáčka.
Jíst lze samotné, s rýží nebo třeba s libanonským chlebem.
Koření garam masalu můžete najít v prodejnách zdravé výživy, speciálních obchůdcích s indickým zbožím nebo kořením a nebo si jí můžete sami vyrobit smícháním kmínu (největší podíl), hřebíčku, muškátového oříšku, koriandru, skořice, pepře a kardamomu.
Ingredience na 2 porce:
1 nadrobno nasekaná cibule
1 rajče (na drobné kostičky pokud možno)
10g zázvorového kořene (oloupaný a také nasekaný nadrobno)
3-4 rozmačkané stroužky česneku
2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
240g cizrny (namočené a hodinku povařené)
1 čajová lžička kmínu a garam masaly
1/2 čajové lžičky chilli koření
sůl, olej na smažení
Ve větším kastrolu/ hluboké pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku, až zesklovatí, pak přidejte brambory, zázvor a česnek a restujte do doby, než budou brambory zlatavé a částečně uvařené.
Poté podlijte vodou, přidejte cizrnu, rajče a koření, přikryjte pokličkou a nechte podusit, dokud nebudou cizrna a brambory měkké a nevytvoří se vám hustá omáčka.
Jíst lze samotné, s rýží nebo třeba s libanonským chlebem.
Mohu jen a jen doporučit, opravdu moc výborné jídlo a navíc koření krásně provonělo celý byt!
OdpovědětVymazat