Přeskočit na hlavní obsah

Raw brownies

S raw dezerty jako by se najednou roztrhl pytel. Není divu- tyto nepečené zákusky a dortíky jsou považovány za mnohem zdravější variantu mlsání, kdy svému tělu dodáte spoustu výživných látek a ještě si u toho výborně pochutnáte. :) navíc je jejich výroba velmi rychlá a snadná a kreativnější duše zde můžou skvěle uplatnit "Babicovský přístup": "Když nemáte... tak tam dejte něco jiného." ;)

Na moje oblíbené brownies potřebujete:

1 hrnek sušených datlí
1/2 hrnku sušených švestek a brusinek

-> Rozmixujte dohromady do husté pasty.

1/2 hrnku pistácií (nesolených ani nepražených)
1/2 nasekaných vlašských ořechů
1 hrnek ovesných vloček

-> Rozmixujte na jemno.

Pak smíchejte oboje dohromady + přidejte 1 hrnek neslazeného kakaa a znovu důkladně rozmixujte.

Nakonec přilijte 3-4 lžíce vody (záleží no tom, jak moc suché máte ovoce) a uhněťte lepkavou, ale ne zas moc mokrou ani řídkou, kouli, kterou pak prsty napěchujte do hlubšího plechu na pečení, či jiné nádoby o rozměrech cca 20x20 cm. Povrch můžete ještě uválet válečkem na těsto a posypat kakaem (tentokrát klidně už i slazeným).

Hotové brownies dejte ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)