S raw dezerty jako by se najednou roztrhl pytel. Není divu- tyto nepečené zákusky a dortíky jsou považovány za mnohem zdravější variantu mlsání, kdy svému tělu dodáte spoustu výživných látek a ještě si u toho výborně pochutnáte. :) navíc je jejich výroba velmi rychlá a snadná a kreativnější duše zde můžou skvěle uplatnit "Babicovský přístup": "Když nemáte... tak tam dejte něco jiného." ;)
Na moje oblíbené brownies potřebujete:
1 hrnek sušených datlí
1/2 hrnku sušených švestek a brusinek
-> Rozmixujte dohromady do husté pasty.
1/2 hrnku pistácií (nesolených ani nepražených)
1/2 nasekaných vlašských ořechů
1 hrnek ovesných vloček
-> Rozmixujte na jemno.
Pak smíchejte oboje dohromady + přidejte 1 hrnek neslazeného kakaa a znovu důkladně rozmixujte.
Nakonec přilijte 3-4 lžíce vody (záleží no tom, jak moc suché máte ovoce) a uhněťte lepkavou, ale ne zas moc mokrou ani řídkou, kouli, kterou pak prsty napěchujte do hlubšího plechu na pečení, či jiné nádoby o rozměrech cca 20x20 cm. Povrch můžete ještě uválet válečkem na těsto a posypat kakaem (tentokrát klidně už i slazeným).
Hotové brownies dejte ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Na moje oblíbené brownies potřebujete:
1 hrnek sušených datlí
1/2 hrnku sušených švestek a brusinek
-> Rozmixujte dohromady do husté pasty.
1/2 hrnku pistácií (nesolených ani nepražených)
1/2 nasekaných vlašských ořechů
1 hrnek ovesných vloček
-> Rozmixujte na jemno.
Pak smíchejte oboje dohromady + přidejte 1 hrnek neslazeného kakaa a znovu důkladně rozmixujte.
Nakonec přilijte 3-4 lžíce vody (záleží no tom, jak moc suché máte ovoce) a uhněťte lepkavou, ale ne zas moc mokrou ani řídkou, kouli, kterou pak prsty napěchujte do hlubšího plechu na pečení, či jiné nádoby o rozměrech cca 20x20 cm. Povrch můžete ještě uválet válečkem na těsto a posypat kakaem (tentokrát klidně už i slazeným).
Hotové brownies dejte ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Komentáře
Okomentovat