Půlka Vegosaura se letos vydala do světa a s radostí Vám tak může přinášet různé postřehy, recepty a recenze, co se týká veganské kuchyně v zahraničí, tentokrát v prosluněném Španělsku.:)
Naše první kroky v Barceloně tak vedly, kromě "povinného" obíhání a ofocování všech Gaudího budov a dalších turistických atrakcí, do pro nás nejbližší a asi také nejznámější veganské restaurace a zároveň juice baru v Barceloně- Juicy Jones.
Mě jako první přistála na stole světoznámá španělská studená polévka gaspacho s celozrnnou houstičkou. Polévka byla velmi hustá, pokapaná olivovým olejem, chuťově moc dobrá a překvapivě i dost vydatná, až jsem si říkala, jestli ušetřím dost místa na hamburger s opečenými plátky brambor a lehce pikantním rajčatovým dipem. Naštěští ano, protože ten burger... hmm... pro ten bych si tam klidně zajela znovu. :D Vřele doporučuji a jen mě trošku mrzí, že se mi nepodařilo rozluštit složení...;)

Restaurace s tímto názvem můžete najít v centru města hned dvě- jednu na každé straně od nejprofláknutější a nejživější třídy s obchůdky, restauracemi, trhy a bary Las Ramblas a vyhledat je můžete jednoduše třeba přes happycow.com.
Podnik Vás hned u vstupu upoutá svým originálním barevným interiérem, který už dává napovědět, že se nejedná o tuctovou restauraci, nýbrž že Vám zde bude nabídnuto nějaké ryze alternativní menu. ;) Také s jídelním lístkem, který je samozřejmě dostupný i v anglické verzi, si někdo opravdu vyhrál a vy tak začnete být opravdu zvědaví, co si pro vás kuchaři přichystají.
Jen škoda, že v době naší návštěvy nebyla obsluha naladěná na stejně optimistické alternativní vlně, a tak nám otrávený výraz servírky a nekonečné čekání na jídlo tak trochu kazili náš celkový dojem z toho místa.
Ale teď už k tomu podstatnému, a to k jídlu. :)
Mojí jasnou volbou bylo nakombinovat si denní menu za 8.90 eur a skládající se z: polívky/ salátu, hlavního chodu a zákusku (obojí dle denní nabídky), zatímco přítel se rozhodl rozmazlit své chuťové buňky indickým dhálem, který mu byl naservírován na typickém členěném indickém talíři s rýží, dvěma různými omáčkami a čatní. Kromě toho však v nabídce nechyběly různé saláty, milkshaky, nehynoucí veganská klasika v podobě hummusu, a v neposlední řadě pak nepřeberné množství ovocných džusů a smoothie, u kterých jste si mohli nechat namíchat svou vlastní kombinaci z uvedených druhů ovoce.

Dezert- domácí citrónovou buchtu s kousky sušeného ovoce- jsem si už musela nechat zabalit s sebou, abych se vůbec vyškrábala nahoru k hradu. Buchta mi cestou prosákla papírový pytlík, jak byla mastná, ale to mě ani zdaleka neodradilo a s požitkem jsem si jí vychutnala (a že byla moc dobrá) s krásným výhledem na celou Barcelonu.
Sečteno a podtrženo, v Juicy Jonesovi jsme se moc dobře a vydatně najedli za dobrý peníz. :)
Komentáře
Okomentovat