Čokoládový. Lehký. Cruelty-free. A hříšně dobrý. ;)
Potřebujete:
Na korpus:
1 hrnek mletých mandlí
1 hrnek ovesných vloček
3 pl medu/ agávového sirupu
3 pl oleje
Na náplň:
1 balení tofu (cca 170g)
190g hořké čokolády
30ml silnějšíhoho kafe
vanilkovou esenci + agáve na doslazení / pytlík vanilkového cukru
Ovesné vločky rozmixujte v mixéru na drobno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Pokud máte med moc tuhý, přilijte trošku teplé vody. Vypracujte lepivou hmotu, kterou rozprostřete na dno dortové formy a dejte péct na cca 7 minut na 160°C.
V rendlíku si rozehřejte čokoládu a do chladnoucí čokolády pak vmíchejte tofu rozmixované na hladký krém, kafe a doslaďte dle chuti. Směs rozetřete rovnoměrně na povrch korpusu a dejte péct na dalších 20 minut (stále na 160°C).
Dort nechte trošku vychladnout před tím, než ho vyndáte z formy a můžete dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem.
Potřebujete:
Na korpus:
1 hrnek mletých mandlí
1 hrnek ovesných vloček
3 pl medu/ agávového sirupu
3 pl oleje
Na náplň:
1 balení tofu (cca 170g)
190g hořké čokolády
30ml silnějšíhoho kafe
vanilkovou esenci + agáve na doslazení / pytlík vanilkového cukru
Ovesné vločky rozmixujte v mixéru na drobno a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Pokud máte med moc tuhý, přilijte trošku teplé vody. Vypracujte lepivou hmotu, kterou rozprostřete na dno dortové formy a dejte péct na cca 7 minut na 160°C.
V rendlíku si rozehřejte čokoládu a do chladnoucí čokolády pak vmíchejte tofu rozmixované na hladký krém, kafe a doslaďte dle chuti. Směs rozetřete rovnoměrně na povrch korpusu a dejte péct na dalších 20 minut (stále na 160°C).
Dort nechte trošku vychladnout před tím, než ho vyndáte z formy a můžete dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem.
Komentáře
Okomentovat