Ve Vegosauří spíži se jakýmsi záhadným způsobem nahromadily různé oříšky a semínka a to je čas ukuchtit si tyhle superzdravé a rychlé tyčinky, výborné jak na cesty, tak i na takové to domácí mlsání.
Co spíž dala:
půl hrnku vlašáků
1/3 hrnku slunečnicových semínek
1/4 hrnku mandlí
3/4 hrnku strouhaného kokosu
1/4 hrnku dýňových semínek
2 hodně plné hrnky ovesných vloček
(použít se však dají jakékoli ořechy či semínka, co máte zrovna po ruce- sezamová semínka, kešu oříšky, arašídy, rozinky...)
1/2 hrnku hnědého cukru
1/3 hrnku oleje a vody
1/4 hrnku medu
Smíchejte med, cukr, olej a vodu a zahřívejte na plotně na středním plameni po dobu 2-3 min, dokud se vám cukr nerozpustí a směs trochu nezhoustne.
Pak přisypte veškeré oříšky a semínka a pořádně promíchejte.
Směs rozprostřete do hranaté zapékací mísy či hlubokého plechu (mě to vyšlo na mísu o rozměrech 27x23 cm) a pořádně prsty umačkejte.
Pečte na 150°C, dokud nebude hmota na povrchu zlatavá a po vychladnutí rozkrájejte.
Co spíž dala:
půl hrnku vlašáků
1/3 hrnku slunečnicových semínek
1/4 hrnku mandlí
3/4 hrnku strouhaného kokosu
1/4 hrnku dýňových semínek
2 hodně plné hrnky ovesných vloček
(použít se však dají jakékoli ořechy či semínka, co máte zrovna po ruce- sezamová semínka, kešu oříšky, arašídy, rozinky...)
1/2 hrnku hnědého cukru
1/3 hrnku oleje a vody
1/4 hrnku medu
Smíchejte med, cukr, olej a vodu a zahřívejte na plotně na středním plameni po dobu 2-3 min, dokud se vám cukr nerozpustí a směs trochu nezhoustne.
Pak přisypte veškeré oříšky a semínka a pořádně promíchejte.
Směs rozprostřete do hranaté zapékací mísy či hlubokého plechu (mě to vyšlo na mísu o rozměrech 27x23 cm) a pořádně prsty umačkejte.
Pečte na 150°C, dokud nebude hmota na povrchu zlatavá a po vychladnutí rozkrájejte.
Komentáře
Okomentovat