Přeskočit na hlavní obsah

Zimní salát

Výborný způsob, jak v zimním období podpořit svoji imunitu a dodat svému tělu vitamíny tou nejpřirozenější cestou- z lokálních potravin. :)

Potřebujete:
1 menší nebo 1/2 velké mrkve
1/2 cibule
1 hrnek (a 1/4 kysaného zelí)
3-4 nakládané okurky
1 pl oleje

Mrkev nastrouhejte nahrubo a smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, okurkami, pokrájeným zelím a olejem.

Komentáře

  1. Za mě super. :) Zelí kupuji ve slevě již hotové, ale co jsem si teď hodně oblíbil, tak je jihokorejské (nebo i severo? teď nevím) Kimchi. Za mě je to super náklad vitamínů, které si navíc občas udělám i lehce pikantní, protože pálivé jídlo miluji. :) Klasické české nakládané zelí je určitě fajn, ale ponechme si ho v podobných salátech, nebo třeba k takové svatomartinské husičce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jako tohle je fakt super záležitost a co si budeme povídat, člověk k tomu nepotřebuje speciální doplňky do kuchyně. Stačí nůž, prkénko, mísa a základní suroviny. Rád vařím prostě exotická jídla a sháním suroviny třeba měsíc. Ale na druhou stranu si chci prostě užít i jednoduchá jídla podobného stylu. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)