Červená čočka je vděčnou luštěninou- nemusíte na ní myslet den předem a sáhodlouze ji namáčet a vařit a chuťově je prostě skvělá! :)
Obstarejte si:
V hluboké pánvi/hrnci rozehřejte olej, přisypte kari koření se solí a za stálého míchání smažte asi minutku. Pak přidejte cibuli, česnek a zázvor a po chvíli i pokrájenou dýni, kterou vařte cca 5 minut, do doby než začne lehce měknout. Pak zalijte vodou či vývarem a nechte vařit dalších 10 minut, než bude dýně měkká.
Poté přisypte čočku a po další čtvrthodince vaření přidejte i špenát a nechte ještě tak 5 minut pobublávat...
Nakonec dochuťte pepřem a dýňovými semínky.
Obstarejte si:
- hrnek červené čočky a čerstvých špenátových lístků
- 3 hrnky dýně pokrájené na kostičky
- 1 cibule a 3 stroužky česneku nadrobno
- kousek nastrouhaného zázvoru
- lžíce kari koření
- dýňová semínka
- sůl a pepř, popř. zeleninový vývar
V hluboké pánvi/hrnci rozehřejte olej, přisypte kari koření se solí a za stálého míchání smažte asi minutku. Pak přidejte cibuli, česnek a zázvor a po chvíli i pokrájenou dýni, kterou vařte cca 5 minut, do doby než začne lehce měknout. Pak zalijte vodou či vývarem a nechte vařit dalších 10 minut, než bude dýně měkká.
Poté přisypte čočku a po další čtvrthodince vaření přidejte i špenát a nechte ještě tak 5 minut pobublávat...
Nakonec dochuťte pepřem a dýňovými semínky.
Kolik vývaru/vody,aby z toho nebyla polívka?...
OdpovědětVymazatMňamózní, špenát jsem neměla, místo něho čerstvé zelí, místo pepře špetku chilli. Vody tolik aby byla dýně ponořená, později až je tam čočka se může ještě přidat.
OdpovědětVymazat