Fazole jsou vděčným vegosauřím pokrmem- jsou levné, chutné, zasytí... jen je nezapomenout vždy dopředu namočit
A protože můj jídelníček už dlouho volal po nějaké změně, rozhodla jsem se je tentokrát trošku netradičně zapéct... a vyplatilo se.
Pro 4 hladové vegosaury potřebujete:
Fazole namočte po dobu 4-8 hodin a pak uvařte do poloměkka (cca 45 min).
Osmahněte si na oleji cibuli s česnekem, pak přidejte rajčatový protlak a nechte ještě minutku smažit a pak dodejte i ostatní suroviny a vařte po dobu 2-3 minut. Rajčata můžete rozmačkat na kaši, pokud jsou moc tvrdá.
Nakonec přisypte fazole, promíchejte a naplňte směsi zapékací mísu a dejte (bez víka) péct na přibližně 45 min do trouby na 180°C.
Před podáváním ještě pokapejte olivovým olejem a můžete i popřípadě (pokud máte) posypat nasekanou čerstvou petrželkou.
A protože můj jídelníček už dlouho volal po nějaké změně, rozhodla jsem se je tentokrát trošku netradičně zapéct... a vyplatilo se.
Pro 4 hladové vegosaury potřebujete:
- 400g sušených bílých fazolí
- 800g zralých rajčat (na kostičky)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru a oregána
- špetka skořice
- sůl, olej
Fazole namočte po dobu 4-8 hodin a pak uvařte do poloměkka (cca 45 min).
Osmahněte si na oleji cibuli s česnekem, pak přidejte rajčatový protlak a nechte ještě minutku smažit a pak dodejte i ostatní suroviny a vařte po dobu 2-3 minut. Rajčata můžete rozmačkat na kaši, pokud jsou moc tvrdá.
Nakonec přisypte fazole, promíchejte a naplňte směsi zapékací mísu a dejte (bez víka) péct na přibližně 45 min do trouby na 180°C.
Před podáváním ještě pokapejte olivovým olejem a můžete i popřípadě (pokud máte) posypat nasekanou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Okomentovat