Rychlé, snadné a chutné sušenky z ovesných vloček, když vás honí mlsná
Potřebujete:
Jak na to:
Nejdříve spolu utřete margarín s cukrem, pak přidejte mouku a vločky a vypracujte lepkavé a lehce se rozpadající těsto (pokud se vám bude moc drolit přidejte trošku víc margarínu).
To opatrně vyválejte a vykrajujte kolečka či jakékoli jiné tvary a dejte péct do trouby na 180°C na cca 15 min, dokud nebudou sušenky zlatavé.
Jen podotýkám, že sušenky nejsou moc sladké, což mě osobně vyhovuje, ale zmlsaným jazýčkům doporučuji více cukru.
Pokus si chcete sušenky více vymazlit, můžete dále do těsta zapracovat:
Dále můžete sušenky dozdobit třeba čokoládovou polevou, kterou získáte smícháním kakaa, moučkového cukru a trošky škrobu (popř. kapky rumu) ve vodě, a vzniklou směsí pak sušenky potřít.
Potřebujete:
- 100g kvalitního margarínu (lze použít i tekutý rostlinný olej)
- 75g třtinového cukru
- 100g hladké mouky
- 100g jemných ovesných vloček
Jak na to:
Nejdříve spolu utřete margarín s cukrem, pak přidejte mouku a vločky a vypracujte lepkavé a lehce se rozpadající těsto (pokud se vám bude moc drolit přidejte trošku víc margarínu).
To opatrně vyválejte a vykrajujte kolečka či jakékoli jiné tvary a dejte péct do trouby na 180°C na cca 15 min, dokud nebudou sušenky zlatavé.
Jen podotýkám, že sušenky nejsou moc sladké, což mě osobně vyhovuje, ale zmlsaným jazýčkům doporučuji více cukru.
Pokus si chcete sušenky více vymazlit, můžete dále do těsta zapracovat:
- nadrcené oříšky (mandle, vlašáky..)
- pokrájené sušené ovoce (rozinky, švestky, datle...)
- koření dle chuti a fantazie (skořice, muškátový oříšek, zázvor, perníková směs..)
Dále můžete sušenky dozdobit třeba čokoládovou polevou, kterou získáte smícháním kakaa, moučkového cukru a trošky škrobu (popř. kapky rumu) ve vodě, a vzniklou směsí pak sušenky potřít.
Komentáře
Okomentovat