Pro všechny mlsné jazýčky, k snídani či k obědu, rychle a chutně... palačinky jsou jasná volba!
Potřebujete:
140g celozrnné mouky
75g jemných ovesných vloček
lžíce prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice
špetka soli
2 jablka
lžička vanilkového extraktu
425 ml rostlinného mléka (u mě vítězí rýžové)
olej na smažení
Jablka rozkrojte, zbavte jádřinců (můžete i oloupat, mě osobně šlupky nevadí) a rozmixujte na pyré.
Smíchejte všechny ingredience a znovu směs umixujte dohladka. Pokud se vám zdá těsto moc husté, přilijte trošku mléka (ale ne moc -směs by měla být hustší než na normální palačinky, spíš jako na lívance).
Rozehřejte si na pánvi trošku oleje a nalijte na ní těsto -v přibližné výšce jako u lívanců (tj, ne úplně tenoučkou vrstvu). Jakmile vám těsto ztuhne zespoda a podél okrajů, opatrně palačinku pomocí špachtle otočte a osmahněte na druhé straně po dobu cca 2-3 minut/ dokud nebude zlatavá.
Servírovat můžete například posypané vlašskými ořechy a polité javorovým sirupem.
Potřebujete:
140g celozrnné mouky
75g jemných ovesných vloček
lžíce prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice
špetka soli
2 jablka
lžička vanilkového extraktu
425 ml rostlinného mléka (u mě vítězí rýžové)
olej na smažení
Jablka rozkrojte, zbavte jádřinců (můžete i oloupat, mě osobně šlupky nevadí) a rozmixujte na pyré.
Smíchejte všechny ingredience a znovu směs umixujte dohladka. Pokud se vám zdá těsto moc husté, přilijte trošku mléka (ale ne moc -směs by měla být hustší než na normální palačinky, spíš jako na lívance).
Rozehřejte si na pánvi trošku oleje a nalijte na ní těsto -v přibližné výšce jako u lívanců (tj, ne úplně tenoučkou vrstvu). Jakmile vám těsto ztuhne zespoda a podél okrajů, opatrně palačinku pomocí špachtle otočte a osmahněte na druhé straně po dobu cca 2-3 minut/ dokud nebude zlatavá.
Servírovat můžete například posypané vlašskými ořechy a polité javorovým sirupem.
To vypadá vážně skvěle. Díky za recept. Já osobně nikdy na sladké moc nebyla, ale právě palačinky jsem si v poslední době hodně oblíbila. Dělám je teda klasicky, ale říkám si, že vegan verze by vlastně taky nemusela být špatná. Sama veganka nejsem, ale právě veganské alternativy jídel už mě několikrát dost mile překvapily, tak věřím tomu, že to tak může být i u palačinek.
OdpovědětVymazat