Tento vydatný, chutný salát skvěle poslouží jako rychlý oběd či večeře "s sebou do tyglíku".
A protože jaro fandí syrové stravě, nechala jsem cizrnu tentokrát jen naklíčit po dobu dvou dnů (+ jeden den namočit) a salát tak dostal zase novou (takovou lehce hráškovou) příchuť.
Potřebujete:
Mezitím co budete zápasit s cibulí, rajčaty a olivami, je dobré si oddělit do mísy cizrnu a pokropit lžící octa smíchaného s lžící citronové šťávy a nechat odstát.
Jinak vše pokrájet na drobno, smíchat, posypat čerstvými bylinkami a zakápnout zálivkou z olivového oleje (5 lžic) a octa (3 lžíce- počítáno na cca 400g cizrny).
A protože jaro fandí syrové stravě, nechala jsem cizrnu tentokrát jen naklíčit po dobu dvou dnů (+ jeden den namočit) a salát tak dostal zase novou (takovou lehce hráškovou) příchuť.
Potřebujete:
- Cizrnu (namočenou a uvařenou/naklíčenou)
- cherry rajčátka
- olivy
- čerstvá bazalka a může být i petrželka
- cibule (lepší je červená pokud máte)
- citronová šťáva
- (červený vinný ocet)
- olivový olej, sůl a pepř
Mezitím co budete zápasit s cibulí, rajčaty a olivami, je dobré si oddělit do mísy cizrnu a pokropit lžící octa smíchaného s lžící citronové šťávy a nechat odstát.
Jinak vše pokrájet na drobno, smíchat, posypat čerstvými bylinkami a zakápnout zálivkou z olivového oleje (5 lžic) a octa (3 lžíce- počítáno na cca 400g cizrny).
Komentáře
Okomentovat