Přeskočit na hlavní obsah

Cizrna s kapustou

Letošní zima se u mě nese ve znamení kapusty- myslím, že jsem jí za poslední 2 měsíce zdlábla víc než za celý svůj život. :) Kromě polévkové klasiky (s bramborem a další zeleninou co je po ruce) a karbanátků, si v naší Vegosauří domácnosti pochutnáváme na této vynikající cizrnovo-bramborovo-kapustové směsi.


Budete potřebovat:

  • půl pytlíku cizrny
  • 4-5 brambor
  • 2 menší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kapustu (dle chuti, já dávám tak 1/5 hlávky)
  • kmín, sůl, pepř, může být i chilli


Cizrnu uvařte podle návodu. Mezitím si v hlubokém hrnci dozlatova osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte česnek a brambory pokrájené na kostičky a restujte, dokud nebudou brambory poloměkké. Poté přisypte uvařenou cizrnu a pokrájenou kapustu, podlijte vodou, dochuťte kořením a nechte pod pokličkou za občasného míchání vařit do úplného změknutí brambor a kapusty.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Poctivé čočkové karbanátky

Pro ty, kteří ještě neobjevili kouzlo luštěninových karbanátků a burgerů, přináším velmi jednoduchý recept s kterým potěšíte nejen žaludky vegosaurů, ale určitě zaujmete i zaryté milovníky masa- schválně jestli poznají rozdíl!  Na přípravu této mňamky potřebujete: 1 a půl hrnku uvařené čočky 1 hrnek strouhanky/ pomletých ovesných vloček 1 hrnek na drobno nasekané cibule půl lžičky hořčice, pálivé papriky, chilli a koření garam masala (či jiné kořenící směsi dle chuti) sůl, olej na smažení Uvařenou čočku rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi, vytvarujte 6-8 karbanátků (menší se lépe propečou) a osmažte. Dobrou chuť!

Vegetable vindaloo

Další z řady jídel pro milovníky indické kuchyně a vypálechý receptorů v ústní dutině. Legendární vegetariánské vindaloo insirované blogem blog.fetfreevegan.com. Příjemně pálivé jídlo vonící kořením si nejlépe vychutnáte ve dvou s rýží nebo plackou a chutney. (A nemusíte u toho nutně sledovat Bollywood ;) ). Ingredience - zvláště koření - budou tentokrát možná trochu náročnější, i když pro otřelého indického kuchaře nikoliv neznámé. V podstatě veškeré použité koření lze v dnešní době sehnat i v běžných obchodech a dozajista ho využijete i na další indické dobroty. V případě, že se vám nějaký ten kousek sehnat nepodaří, nezoufejte, vynechání jedné ingredience recept rozdýchá, byť samozřejmě komplet sada je chuťově nejlepší :) Ingredience - pasta: 3 stroužky česneku 1 lžíce storuhaného čerstvého zázvoru 3 datle 1 1/2 lžičky koriandru 1 1/4 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky hořčičných semínek 1/2 lžičky chili (nebo víc :P ) + čerstvé papričky dle chuti 1/2 lžičky kurkumy 1/2...

Pomazánka z černých fazolí

Pokud už vás klasický hummus nudí, tak zkuste tuhle jednoduchou, chutnou pomazánku s černými fazolemi. Potřebujete: 250g suchých černých fazolí 2 stroužky česneku  olivový olej troška jablečného octa pár lístků čerstvé bazalky sůl, chilli Fazole si namočte na cca 12 hodin a uvařte doměkka. Všechny ingredience pak dohromady rozmixujte v mixéru a... nesnězte to všechno na posezení ;)