Jako by se svět veganů dělil na ty, kteří sojové náhražky masa zatracují a ty, kteří na ně naopak nedají dopustit. :) V naší domácnosti se moc sojové maso ani sýr neujaly, až nedávno mi má kulinářská zvědavost nedala a vzala jsem na milost obyčejné bílé tofu s cílem přesvědčit sebe a zbytek naší vegosauří rodinky, že se z něj opravdu dají připravit chutná jídla. A tak se s vámi chci podělit o našeho prvního favorita:
- 1 balení tofu natural
- 1 menší brokolici
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 hrnek vody
- 1 a půl mletého zázvoru
- 1/4 lžičky cayenského pepře
- sojová omáčka
Tofu osušte a nakrájejte na malé kostičky.
Osmahněte na pánvi adrobno pokrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, dokud vám cibule nezesklovatí. Přidejte tofu, koření a růžičky brokolice a restujte dalších 6-8 minut.
Kukuřičný škrob rozmíchejte spolu s přibližně 3 lžícemi sojové omáčky ve studené vodě a přilijte směs na pánev. Chvilku povařte, dokud omáčka nezhoustne a hotovo. :) Podávejte s rýží či smaženými nudlemi.
Za to, že jsem se naučila recepty asijské kuchyně vařit doma, paradoxně může covid 19. Miluju kombinaci asijské kuchyně a veganské kuchyně, takže jsem pravidelně chodila do jedné ostravské jídelny, kde podobné recepty dělali. No, a jak byla pandemie, tak všechno zavřené. Ale nechtěla jsem se toho vzdát, tak jsem se to naučila vařit doma. Paradoxně to nebylo zase tak složité, jak jsem si na první pohled myslela. :)
OdpovědětVymazat